sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Skogängsgölen

Skogängsgölen on pieni järvi lähellä Billnäsiä. Järven ympärysmitta on pari kilometriä ja sen kiertää tunnissa. Järven toisessa päässä on uimaranta, jonka parkkipaikalle saa auton. Myös Skogängintiellä ennen uimarannan risteystä on pieni levennys, johon mahtuu pari autoa. Tämän levennyksen vierestä lähtee pieni polku järvelle.
Ajo-ohjeet:
Turuntieltä (111) käännytään Skogängintielle. Turuntien ja Skogängintien risteyksessä on uimaranta- ja Skogäng-kyltit. Tien päässä (n. 0,5 km Turuntieltä) käännytään vasemmalle ja reilun kilometrin päässä seuraavasta risteyksestä oikealle. Risteyksessä ei ole mitään kylttejä. Uimarannan parkkipaikka löytyy tien oikealta puolelta.
Polku:
Jostain uimarannan ja tien välistä lähtee pieni kinttupolku, jota pitkin pääsee kulkemaan järven ympäri. Järvellä käy jonkin verran porukkaa. Olen käynyt siellä muutaman kerran bernien kanssa kesällä. Tänään kävin ensimmäisen kerran talvella Even kanssa. Oli kaunis, aurinkoinen päivä ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. Oli lapsiperheitä laskemassa mäkeä, grillailemassa ja hiihtämässä järven jäällä ja rannoilla.


Eve Skogängsgölen-järvellä.
Pitkä liina antaa liikkumatilaa silloin kun ei voi olla vapaana.
Ellen kesällä 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti