lauantai 8. heinäkuuta 2017

Seitsemisen kansallispuisto 1.-2.7.2017

Retkeilimme Ellenin kanssa Seitsemisen kansallispuistossa 1.-2.7.2017 ystäviemme seurassa. Olimme varanneet Pitkäjärven vuokratuvan, jossa yövyimme. Tupa on vanha metsätyömiesten kämppä. Siellä ei ole sähköjä. Kämppä on puulämmitteinen. Keittiöstä löytyi kaasukeitin ja puuhella. Nukkumapaikkoja olisi riittänyt isommallekin seurueelle. Tuvassa on muutama kerrossänky. Lisäksi pikkuhuoneesta, jossa yövyin Ellenin kanssa, löytyy kaksi kerrossänkyä. Keittiö sijaitsee tuvan ja pikkuhuoneen välissä. Pihalla on kaivo, jonka vesi on juotavaa vaikka hieman sameaa onkin. Pihapiiristä löytyy ulkohuussi, rantasauna ja tulentekopaikka järven rannalla. Kävelimme Seitakierroksen, jonka pituus oli n. 20 km. Aikaa meillä meni n. 8 t.
Pitkäjärven vuokrakämppä ja pääsisäänkäynti.

Toinen sisäänkäynti, josta pääsee suoraan pikkuhuoneeseen.

Pikkuhuone
Keittiö

Tupa
Pitkäjärvi

Pitkäjärvi
Ellen lähdössä Seitakierrokselle

Seitakierros kannattaa kulkea vastapäivään reittimerkintöjen vuoksi. Risteyskohdissa on opastekyltit.
Matkan varrella kävimme Seitsemisen luontokeskuksessa täyttämässä vesipullot (vesipiste ulkopuolella talon päädyssä). Samalla pistäydyimme Metsän siimes-näyttelyssä.
Seitakierros kulki Koverin perinnetilan läpi.
Tilalla oli lampaita ja jossain kuulemma myös lehmiä. 

Perinnetilan sisäpihalla.

Koveron kaivon vesi olisi pitänyt puhdistaa ennen käyttöä.

Pitkospuilla.
Seitsemisen maasto on suomaista. Reittimme kulki lampien ja järvien läheisyydestä, mutta rannoille oli hieman vaikea päästä. Koverolammen tulentekopaikalla koirat pääsivät juomaan suoraan lammesta. Muulloin oli tyytyminen suoalueilla oleviin lätäköihin. Niitä onneksi oli riittävästi. Kuvassa Salmijärvi, joka sijaitsee Kivijärventien varrella. Tätä tietä pitkin ajoimme Pitkäjärven kämpälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti